KRC Gent       SK Londerzeel    Competitie

K OLSA BRAKEL - KLSK
Olsa Brakel SK Londerzeel

Mooie overwinning voor SK

Een deugddoende zege op verplaatsing bij Olsa Brakel voor een SK, dat ongetwijfeld zijn beste eerste helft van dit seizoen afwerkte. Dat is de conclusie die we mogen trekken na de verplaatsing van zaterdagavond. Coach Tim Scheers lijkt ook het geraamte van zijn ideale elftal te hebben gevonden en er beginnen zich dan ook zekere automatismen te ontwikkelen.

Op het kunstgrasveld van Olsa, nota bene ook de dagelijkse biotoop van onze jongens op training, waren schitterende combinaties te bewonderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Londerzeelse goals voortvloeiden uit zulke combinaties.

Toch begon de wedstrijd voor SK in mineur want al na 4 minuten was het op achtevolgen aangewezen. Na een duel tussen doelman De Vriendt en Hebbelinck wees scheidsrechter De Keyzer verrassend genoeg naar de stip. Niels Ringoot trapte de elfmeter, via de onderkant van de lat, tegen de netten (1-0).

Toch leek het SK niet te deren en dat zou in het begin van het seizoen wel even anders geweest zijn. SK zette zich aan het combineren en het was voor de thuisdefensie meer dan eens harken geblazen. Rijmenams probeerde het een paar keer uit de tweede lijn maar zijn schoten waren slecht gericht. Halfweg de eerste helft kwam SK langszij via een schitterende combinatie. Van Eyk zette Mahau vrij in de hoek en diens voorzet werd door Deflem, in één tijd, binnengewerkt (1-1). Wanneer Vangrunderbeek door de thuisdefensie werd geloodst rondde hij beheerst af (1-2). Olsa stond er bij en keek er naar. Een ontgoochelende Delie kreeg geen vat op de bezoekende defensie en trapte zwak in de handen van De Vriendt. Rust 1-2

Na de koffie het verwachte scenario. De thuisploeg drukte SK voor eigen doel, zonder in eerste instantie gevaarlijk te zijn. Schoten van Lambrecht, Bogaert en Makonge gingen (ver) over en naast. Nwadikwa redde een knappe omhaal van Dauchy op de lijn. Olsa bleef drukken maar de Londerzeelse verdediging gaf geen krimp en zoals verwacht viel het doelpunt dan aan de overkant. Mahau zette Deflem voor doelman Otte en Daimy rondde mooi af (1-3).

SK haalt door deze overwinning 10 op 12 in de 2de periode en krijgt volgende zondag Rupel-Boom op bezoek voor de clash van den A12. Hopelijk worden onze jongens dan ook nog eens massaal aangevuurd door onze supporters.

5' Ringoot (1-0) op pen
22' Deflem (1-1)
36' Vangrunderbeek (1-2)
75' Deflem (1-3)