SK Londerzeel       Bocholter    Competitie

12 oktober 2019

KLSK - SK SINT NIKLAAS
SK Londerzeel SK Sint-Niklaas

SK de kansen, de Klaasjes de goals

SK heeft het jaar 2017 niet kunnen afsluiten met een overwinning. Erger nog, een superefficient Sint-Niklaas heeft SK nog een serieuze 1-4 nederlaag toegediend. Toch zeggen de cijfers niet alles, onze rood-blauwen hadden in het laatste kwart van de match ruimschoots de kansen maar pech, een sublieme doelman Merckx en paal en lat stonden een aantal doelpunten in de weg.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de thuisploeg want na een knappe combinatie over verschillende stations (Van Eyk, Lkoutbi) kwam de bal bij Deflem die er iets werelds mee deed en de bal pardoes in de kruising binnenvlamde (1-0). SK had, na de 3-0 nederlaag in de heenwedstrijd, iets recht te zetten. Deflem zag, bij de volgende kans, zijn stifter gered door Merckx. De bezoekers kwamen dan beter in de match en SK gaf het initiatief uit handen. Verspeeten, Laref en Schurmann zetten de dreiging in. Net over het halfuur dook Verheugen aan de eerste paal voor de Londerzeelse verdedigers op en devieerde een voorzet van Panneel binnen (1-1). Een paar minuten later zetten de Klaasjes de scheve situatie recht op vrijschop van Schurman. Sulmon weerde af en Verspeeten was iedereen te snel af en zette de 1-2 op het bord.

Na de koffie zette de bezoekende doelman een Merckxiaanse 2de helft neer en pakte alles wat er te pakken viel. Van den Broeck bracht met enkele begenadigde voorzetten Van Eyk in stelling maar de Londerzeelse spits stuitte telkenmale op Merckx. Aan de overkant ging de bal op de stip na een lichte duwfout van Degroodt op Verspeeten en Panneel zorgde voor de 1-3. Merckx redde met een reuzesave een kopbal van Rijmenams en Vangrunderbeek zag een schot afgeblokt. Merckx had nog heel wat in petto en duwde een kopslag van opnieuw Rijmenams via de lat over en even later was een kopbal van Degroodt hetzelfde lot beschoren. De ingevallen Serrou miste van kortbij een reuzekans. De mee opgerukte Nwadikwa kopte op de lat en zag een kopslag door alweer Merckx gered. Wanneer de doorgebroken Verspeeten alleen kon oprukken was de 1-4 bijna een feit maar Sulmon redde knap. De 1-4 kwam er toch in de blessuretijd, via de ingevallen De Vos.

SK bleef na een knotsgekke 2de helft met lege handen achter en kan zich nu opmaken voor 2 voetbalvrije weekends. Op 7 januari volgt al de uitgestelde topper tegen Rupel-Boom.

3' Deflem (1-0)
32' Verheugen (1-1)
38' Verspeeten (1-2)
54' Panneel (1-3) op strafschop
90' De Vos (1-4)

Degroodt (1), Vangrunderbeek (1)

Ploeg: Sulmon, Van den Broeck (71' De Boeck), Dellevoet, Degroodt, Nwadikwa, Cloetens, Rijmenams, Deflem, Vangrunderbeek, Lkoutbi (57' Serrou), Van Eyk.

Zaterdag 12 oktober
Bocholter 3-0 KVK Tienen
ASV Geel 2-0 Spouwen-Mopertingen
SP. Hasselt 2-1 K. Londerzeel SK.
Zondag 13 oktober
Olympia Wijgmaal 2-1 Berchem Sport