Bocholter       SK Londerzeel   Competitie

FC GULLEGEM - KLSK
FC Gullegem SK Londerzeel

Greg Mahau bijna matchwinner

SK is niet puntenloos teruggekeerd uit de Gullegemse Poezelhoek. Toch kon het even goed een driepunter zijn geweest want SK had zeker de kansen op een tweede of derde goal. Mahau was bijna de matchwinner, want naast hij doelpunt zag hij ook nog een pegel uiteenspatten op de dwarsligger en een bal op de paal belanden.

SK kon geen beroep doen op de geelgeschorste Sander Van Eyk. Ben De Boeck startte in zijn plaats en de vorige week geschorste Oli Degroodt begon op de bank. Een enthousiast SK pakte de match meteen in handen en Mahau besloot naast. Toch stonden onze rood-blauwen al vrij snel én onnodig op achterstand. Een slordige terugspeelbal van Vangrunderbeek lag aan de basis van de openingstreffer. De Boever trapte de voorzet aan de 2de paal tegen de netten (1-0). Vrijwel onmiddellijk had SK dé kans op de gelijkmaker maar Verlinden besloot te zwak en zijn poging werd nog in hoekschop gedevieerd. Thuisdoelman Vanderbeken diende zich enkele malen te onderscheiden op pogingen van Rijmenams en Vangrunderbeek. De thuisploeg stelde daar enkel een schot van Dejonghe tegenover. Rust 1-0.

Zelfde scenario na de koffie: SK dicteerde de wet en Gullegem loerde op de counter. De Boeck bediende de mee opgerukte Nwadikwa en diens voorzet werd door Mahau op de paal getrapt. SK rook de gelijkmaker maar het "net-niet spook" loerde weer om de hoek. Mahau kapte zich mooi vrij en zag zijn pegel op de lat uiteenspatten en Rijmenams had de 1-1 aan de voet maar op zijn schot leek iedereen, doelman incluis, geklopt maar Hempte kreeg er nog net een tip van de schoen tegen. De overdiende gelijkmaker kwam er dan toch via Mahau (1-1). Beide ploegen probeerden nog de winst naar zich toe te trekken maar de gelijke stand bleef op het bord.

9' De Boever (1-0)
80' Mahau (1-1)

Vangrunderbeek (3)

Ploeg: De Vriendt, Van den Broeck, Dellevoet, Nwadikwa, Vangrunderbeek, Stoclet, Rijmenams, Verlinden, Deflem (46' Lkoutbi), De Boeck (79' Degroodt), Mahau

zaterdag, 15 februari 2020
RC Hades Kiewit Hasselt 0-2 R.Cappellen FC.
Hoogstraten VV. 0-3 SC.Eendracht Aalst
zondag, 16 februari 2020