K.L.S.K. Londerzeel

3 - 1 19:30

KLSK - KFC SPARTA PETEGEM
SK Londerzeel Sparta Petegem

Bleke leider kan SK niet bedreigen

SK heeft zijn 7de overwinning van het seizoen binnengehaald na een goede collectieve prestatie. Sparta kon nooit zijn status als leider in de verf zetten en doelman De Vriendt werd dan ook zelden echt bedreigd. Het werd dan ook een verdiende overwinning voor de thuisploeg met als motor een vaak ongrijpbare Greg Mahau, die ongetwijfeld zijn beste partij van het seizoen afwerkte, sinds hij het rood-blauwe shirt draagt.

Bij SK waren Vangrunderbeek ( geel geschorst) Stoclet (gekwetst) afwezig. De eerste dreiging was van SK langs Verlinden en Deflem. Op het halfuur kwam de thuisploeg op voorsprong. Mahau ging neer in een duel met doelman Van den Bossche en de bal verdween, op aangeven van de grensrechter, op de stip. Van Eyk zette om (1-0). Voor Sander meteen zijn 19de doelpunt van het seizoen. Sparta stak slechts de neus aan het venster in het slotkwartier via Van Borm en Denoulet, maar een klaarkijkende De Vriendt bracht redding bij de doorsteekbal op Denoulet. Net voor de rust kwam SK op 2-0. Mahau stuurde maatje Deflem door de buitenspelval en Daimy rondde beheerst af. Op slag van rust viel een vrijschop van Joye op de bovenkant van de lat.

In het openingskwartier van de 2de helft ging de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar een geruststellend 3de doelpunt. Dellevoet lanceerde Mahau die alles goed deed, inclusief omspelen van de doelman, maar dan net niet kon besluiten. Van Eyk werd twee maal bedient door Deflem maar de Londerzeelse topschutter trapte eerst naast en even later over. Van Eyk zette Mahau op weg naar een doelpunt maar Van den Bossche voorkwam de 3-0 en de rebound van Deflem werd afgeblokt. Doelman De Vriendt haalde een vrijschop van Joye uit de benedenhoek en schoten van Van Eyk en de ingevallen Lkoutbi werden afgeblokt. De pineut van de middag was Basyn die er in slaagde om 2 gele kaarten te verzamelen in evenveel minuten, waardoor de leider de wedstrijd beëindigde met tien.

31' Van Eyk (1-0)
40' Deflem (2-0)

Cloetens (3), Degroodt (1), Dellevoet (1)

Ploeg: De Vriendt, Van den Broeck, Dellevoet, Degroodt, Nwadiwka, Verlinden, Cloetens (76'Lkoutbi), Rijmenams, Van Eyk, Mahau en Deflem

Zat 14 april
SK Sint-Niklaas 3-1 KSK Ronse
Torhout 1992 KM. 3-1 K. Londerzeel SK.
KSV Temse 3-1 FC Gullegem
Zon 15 april