KRC Gent       SK Londerzeel    Competitie

KSV BORNEM - KLSK
KSV Bornem SK Londerzeel

Makkelijke zege voor SK

SK had geen kind aan de Klein-Brabanders, die met een jonge en onervaren ploeg te weinig gewicht in de schaal konden leggen. Sander Van Eyk scoorde drie goals en komt daarmee op 22 competitietreffers. SK pakt daarmee een 6 op 6 in de jongste twee wedstrijden en tevens een doelsaldo van 6/0

Trainer Scheers kon geen beroep doen op Stoclet (gekwetst) en Cloetens (geschorst). Vangrunderbeek kwam terug in de ploeg en Oli Degroodt startte op het middenveld.

Het was meteen duidelijk dat SK gekomen was om de 0-1 uit de heenwedstrijd uit te wissen. Toch was de eerste kans voor de thuisploeg maar Van den Eynde (volgend seizoen bij Temse) trapte naast. Wanneer SK de voet op het gaspedaal zette stond het al vrij snel 0-1. Van Eyk devieerde de lage voorzet van Vangrunderbeek tegen de netten. Rond het kwartier miste Deflem de 0-2 na een lange inspanning van Van Eyk. Wanneer Van Eyk diep werd gestuurd rondde hij beheerst af, maar het doelpunt werd afgekeurd vermits een struikelende doelman Alouachi de bal, buiten de zestien, met de hand had beroerd. Scheidsrechter Lamberigts stuurde de thuisdoelman met rood naar de kleedkamers en SK kreeg een vrijschop. De ingevallen doelman Meeus weerde de pegel van Van Eyk af en Deflem miste, voor open doel, de rebound. De jonge Meeus kon zich nog onderscheiden op een pegel van alweer Van Eyk en een gekraakt schot van Verlinden. Net voor de koffie werd het toch 0-2 langs Van Eyk.

In de 2de helft kon Van Eyk zijn doelpuntensaldo nog opdrijven maar hij kopte, mede dankzij de laaghangende zon een voorzet van Deflem naast. Even later trapte hij eerst op Meeus en de rebound op de paal. De thuisploeg kreeg slechts zeer zelden de kans om aan te leggen en een schot van Telen ging ver over. Doelman De Vriendt en zijn verdedigers sleten een makkelijke zondag. Op aangeven van de ingevallen Serrou trapte De Boeck de 0-3 tegen de netten. Van Eyk trapte een voorzet van Rijmenams over maar kon toch zijn derde van de middag scoren na mistasten van doelman Meeus. (0-4) De Boeck trof nog de paal en Van Eyk trapte nog, oog in oog met Meeus, ver over.

Zo won SK op makkelijke manier deze eenrichtingswedstrijd, waarbij de geel-roden aan een reuzescore ontsnapten. Het behoud verzekeren zal voor de troepen van coach Buyens een zéér moeilijke oefening worden.

10' Van Eyk (0-1)
40' Van Eyk (0-2)
72' De Boeck (0-3)
74' Van Eyk (0-4)