SK Londerzeel       Bocholter    Competitie

KLSK - SK PEPINGEN HALLE
SK Londerzeel SK Pepingen-Halle

SK Londerzeel is mathematisch gered

Grote opluchting na de wedstrijd in de Londerzeelse voetbalfamilie. Met een doelpunt in de slotminuut van Daimy Deflem verzekerde SK zich immers van het behoud in de 2de amateurreeks. Na een spannende wedstrijd gekruid door 5 goals, trok SK uiteindelijk aan het langste eind. Voor Pepingen-Halle worden het nog spannende weken.

De thuisploeg trok onmiddellijk richting het doel van de bezoekers maar Lkoutbi en Van Eyk kwamen niet tot scoren. De Boeck vlamde over. De bezoekers reageerden via een pegel van Ngadiria, klemvast gepakt door Sulmon. Op het halfuur had De Weerdt een schitterende redding in huis op een geplaatste kopbal van Van Eyk. In de slotminuten van de eerste helft had SK twee reuzekansen. De Weerdt redde een poging van De Boeck en Deflem pegelde de rebound op de paal. Op slag van rust besloot Van Eyk op De Weerdt en opnieuw vlamde Deflem de rebound tegen de staander. Met 0-0 bij de rust kwamen de geel-blauwe bezoekers goed weg.

Verrassend genoeg viel het doelpunt onmiddellijk na de rust aan de overzijde. Dani Morais de Almeida nam Sulmon tegenvoets (0-1). Van Eyk kopte een vrijschop van Vangrunderbeek nipt naast. Wanneer Vangrunderbeek werd neergeduwd in het strafschopgebied door Testaert ging de bal op de stip. Sander Van Eyk trapte zijn 24ste van het seizoen tegen de netten (1-1). Net voor het uur viel de mooiste goal van de middag. Vangrunderbeek krulde een vrijschop precies in de kruising. Een schitterend doelpunt! Sulmon hield Ngadiria van de gelijkmaker. Bij het ingaan van het slotkwartier scoorde Ngadiria toch de gelijkmaker. Uiteindelijk bleven de punten in Londerzeel wanneer Mahau de winninggoal aanbood aan Deflem.

47' Dani Morais de Almeida (0-1)
54' Van Eyk (1-1) op pen
59' Vangrunderbeek (2-1)
76' Ngadiria (2-2)
90' Deflem (3-2)

Degroodt (2), Mahau (2)

Ploeg: Sulmon, Van den Broeck, Dellevoet, Nwadikwa, Degroodt, Stoclet, Vangrunderbeek (83' Cloetens), Lkoutbi (39' Deflem), Rijmenams, De Boeck (71' Mahau), Van Eyk.

Zaterdag 12 oktober
Bocholter 3-0 KVK Tienen
ASV Geel 2-0 Spouwen-Mopertingen
SP. Hasselt 2-1 K. Londerzeel SK.
Zondag 13 oktober
Olympia Wijgmaal 2-1 Berchem Sport