KRC Gent       SK Londerzeel    Competitie

17 maart 2019

K RUPEL BOOM FC - KLSK
Rupel Boom SK Londerzeel

Proficiat FC Rupel-Boom !

De titel is een feit voor Rupel-Boom, voor de promotie is het echter nog wachten tot woensdag wanneer de Boomkes hun licentiedossier dienen te verdedigen voor het BAS. Dit brengt ongetwijfeld menig zweetdruppels met zich mee maar die waren er zondagmiddag ook in de blauw-zwarte rangen.

Na de spannende thriller wonnen de Steenbakkers uiteindelijk met een nipte 4-3 van onze rood-blauwen, die hun huid zeer duur verkocht hebben. Zeer veel volk en spanning tot het einde van de wedstrijd, pure propaganda voor het voetbal in de amateurliga.

De thuisploeg ging van start als een speer en Spaenhoven vlamde nipt naast. Al in de 5' kwam de 1-0 op het bord. Put zag een pegel op de paal uiteenspatten maar de goed gevolgde Cobos trapte de rebound tegen de netten. Van een droomstart gesproken. SK leek wat onder de indruk maar kwam al snel ook aan doelkansen. Lkoutbi zag zijn schot gered door Snyders en Deflem trapte voorlangs. Het moment voor rechtsachter Van den Driessche om alleen op wandel te gaan. Hij werd zowaar ongemoeid gelaten door de Londerzeelse verdedigers en trapte dan maar zelf overhoeks voorbij Sulmon (2-0). De wedstrijd leek in een definitieve plooi te liggen. Spaenhoven trapte over en aan de overzijde kopte Deflem naast. Net voor de rust lukte SK de aansluitingstreffer. Lkoutbi mocht een strafschop nemen en het stond 2-1, meteen de ruststand.

Iedereen zat nog niet op zijn plaats in de propvolle tribune toen SK opnieuw toesloeg. Cloetens trapte aan de 2de paal een verre hoekschop van Lkoutbi tegen de netten (2-2). De thuisploeg reageerde via een ingestudeerd nummertje op hoekschop, maar Adensanya trapte naast. Toch kwamen de Steenbakkers opnieuw op voorsprong, eveneens na een strafschop. Adensanya klaarde de klus (3-2). Enkele minuten later scoorde hij, in de draai, zijn 2de van de middag (4-2). Vangrunderbeek bracht de spanning terug met een pegel voorbij Snyders (4-3). De thuisdoelman voorkwam de gelijkmaker want hij haalde de vrijschop van Lkoutbi uit de kruising. Aan de overzijde moest Sulmon niet onderdoen op een schot van Laureys. De kampioen eindigde de match nog met tien na een domme en drieste aanslag van Spaenhoven op Mahau.

5' Cobos (1-0)
23' Vanden Driessche (2-0)
39' Lkoutbi (2-1) pen
46' Cloetens (2-2)