SK Londerzeel       Sparta Petegem    Competitie

11 november 2018

K FC EPPEGEM - KLSK
KFC Eppegem SK Londerzeel

SK zet scheve situatie recht in sterke tweede helft

SK is er niet in geslaagd om met een driepunter huiswaarts te keren. Een stug en vaak potig Eppegem kon een punt thuishouden en op basis van het spelverloop is de 2-2 een correcte uitslag.

SK begon het beste aan de wedstrijd en had in de openingsminuten een paar kansen waarvan de grootste voor Aalhoul was, maar hij stuitte op doelman Leemans. Net voor halfweg de eerste helft hield Otte de bezoekers recht met een reuzesave op een doorsteekbal van Bell. Ook Glenn Breughelmans en Rijmenams gingen hun kans. Het was precies Jorn Rijmenams (ons welbekend) die zorgde voor de 1-0. Zijn hoge bal viel pardoes achter Otte tegen de netten. Voor Jasper ongetwijfeld een déjà-vu na de goal van Vangrunderbeek van vorige week en alweer was het door een ex-SK er. Wanneer Morias balverlies leed op het middenveld, werd Bell via twee tussenstations door de Londerzeelse verdediging geloodst en hij rondde beheerst af (2-0). SK vond geen oplossingen meer voor de koffie.

Tijdens de rust haalde trainer Hilaerts Morias naar de kant en kwam Pieyns in de ploeg om het middenveld extra te stofferen. Toch deed de thuisploeg naarstig voort met kansen voor Bell en Boudart. Op hoekschop van Aalhoul kopte Diakithe de aansluitingstreffer tegen de netten en de Londerzeelse motor sloeg aan. Nzinga trapte enig mooi de gelijkmaker tegen de touwen. De thuisploeg wist plots niet meer van welk hout pijlen maken en haalde als ervaren houthakkers dan ook regelmatig de botte bijl boven. Resultaat: een opengetrapte enkel voor Pieyns en een ribcontusie voor Dellevoet. Hij zocht 's avonds nog de spoedgevallen op van het UZ in Jette. Toch haalde SK nog bijna de zege binnen maar de mee opgerukte Nwadikwa trapte op de paal.

26' Rijmenams (1-0)
32' Bell (2-0)
73' Diakithe (2-1)
79' Nzinga (2-2)

Pieyns (1), Diakithe (1)

Ploeg: Otte, Morias (46' Pieyns), Nwadikwa, Dellevoet, Lambrecht, Teirlinckx, Diakithe, Aalhoul, Bonanno (66' Rogé), Van Belle (61' Degroodt), Nzinga.

Zat 10 nov
Sparta Petegem 3-3 Olympia Wijgmaal
RC Gent 6-2 Dikkelvenne
Zon 11 nov
SCT Menen 4-0 Eppegem
Diegem Sport 0-4 Sint-Eloois-Winkel Sport
Olsa Brakel 3-0 Tempo Overijse
FC Gullegem 2-2 KSK Ronse
RC Harelbeke 0-3 K. Londerzeel SK.
VK Westhoek 1-2 Mandel United

1 F.C. Mandel United 23