SK Londerzeel       KFC Duffel    Competitie

9 november 2019

KLSK - FC GULLEGEM
SK Londerzeel FC Gullegem

SK blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen

Een uitgekookt en super efficient Gullegem heeft SK een fameuse optater bezorgd. SK kreeg uit een handvol kansen liefst 4 goals te slikken.

SK begon goed aan de partij. Trainer Hilaerts had Teirlinckx en Dellevoet van plaats gewisseld, waardoor de Londerzeelse kapitein als motor op het middenveld fungeerde. De thuisploeg, die absoluut diende te winnen, grabbelde de bezoekers meteen bij het nekvel en dat resulteerde al vrij snel in de openingsgoal. Van Suypeene beroerde de doorsteekpass op Diakhité met de hand en de Londerzeelse kapitein buffelde de bal tegen de netten (1-0). Van Belle zag een grote kans gered door doelman Ampe. Diezelfde doelman begin wat later een flagrante duwfout op Aalhoul, maar scheidsrechter Lambrigts wuifde het protest weg. De bezoekers kwamen dan beter in de wedstrijd en konden dreigen via een vrijschop van Khiter en een kopbal van Van Suypeene. Toch viel er opnieuw een reuzekans aan de overkant. Van Belle bediende Nzinga met een subliem hakje, maar de Londerzeelse flankaanvaller zag zijn pegel gered door Ampe. In de rebound kon Aalhoul niet goed besluiten. En zoals vaak valt het doelpunt dan aan de overkant. Hugelier bediende Dekiere en tegen diens kopbal had Otte geen kans (1-1). Even later werd het zelfs 1-2 na een eigen doelpunt van Teirlinckx.

Bij het begin van de tweede helft probeerde SK de bakens te verzetten. Nzinga zag zijn schot afgeblokt, Diakhité besloot naast en Van Belle zag zijn kopbal via een Gullegems been op de lat belanden. Aan de overkant viel dan de koude douche want Simoens dikte aan tot 1-3. Trainer Hilaerts verving Van Belle en Aalhoul door Bonanno en Elkory. Veel kansen leverde dit niet op. Diakhité en Nwadikwa konden nog dreigen maar aan de overzijde zorgde Ihou voor de 1-4. Simoens besloot nog naast en Bonanno trof de paal waarna Pieyns op Ampe besloot.

13' Dellevoet (1-0) op pen
36' Dekiere (1-1)
41' Teirlinckx (1-2) o.g
56' Simoens (1-3)
68' Ihou (1-4)

Degroodt (1)

Ploeg: Otte, Lambrecht, El Maimouni, Dellevoet, Nwadikwa, Teirlinckx (76' Pieyns), Diakhité, Degroodt, Aalhoul (60' Bonanno), Nzinga, Van Belle (60' Vall Elkory).

Zaterdag 9 november
ASV Geel 2-2 Berchem Sport
Hoogstraten 1-0 RC Hades
SP Hasselt 2-0 Olympia Wijgmaal
Cappellen 0-2 K. Londerzeel SK.
Zondag 10 november
KFC Duffel 2-3 KVK Tienen