KRC Gent       SK Londerzeel    Competitie

KLSK - K DIEGEM SPORT
SK Londerzeel Diegem Sport

Scheidsrechter Verstraeten steelt de show

Negen (!) gele kaarten, waarvan twee voor Sander Denayer van de bezoekers, in een intense maar verder sportieve wedstrijd. En ja ... er werd nog gevoetbald en bijwijlen goed gevoetbald, alleen was er maar één iemand die de wedstrijd niet echt goed aanvoelde nl. scheidsrechter Verstraeten.

De bezoekers openden het beste en de bedrijvige Frick knalde op de bovenkant van de dwarsligger. Vyncke trapte nipt naast en aan de overkant werd een doelpunt van Van Belle, voor voorafgaand handspel afgekeurd. Wanneer Van Lautem aan Nzinga ging hangen, ging de bal op de stip. Dellevoet kreeg de strafschop niet voorbij doelman Michiels. Diezelfde Nzinga kwam, na doorkoppen van Van Belle, alleen voor Michiels, maar besloot aan de verkeerde kant van de paal. Van Belle zelf vlamde nog eens naast. Wanneer Denayer Lambrecht van de sokken liep, ging de bal opnieuw op de stip. Diakhité liet de kans deze keer niet liggen (1-0).

Na de rust was de eerste kans opnieuw voor Diegem en opnieuw voor Frick. Nzinga zal zijn kopbal overgaan. Opnieuw Frick was net voor het uur wel trefzeker en hing de bordjes in evenwicht (1-1). Intussen was scheidsrechter Verstraeten ijverig met kaarten beginnen zwaaien tot grote frustratie van spelers, trainers en supporters. De ingevallen Bonanno zag zijn geplaatste pegel vanonder de lat geranseld door Michiels. Wanneer Van Belle teruglegde op Aalhoul trapte Redouane ver over. Dat had veel beter gekund. Bij een zuivere haakfout op Nzinga maakte Verstraeten aanstalte om een derde strafschop te blazen maar bedacht zich onbegrijpelijk. De slotkansen waren voor Nzinga en Van Belle, maar de 1-1 bleef op het bord.

44' Diakhité (1-0) op pen 57' Frick (1-1)

Diakhité (3), Spanoghe (2), Van Belle (2), Aalhoul (1), Bonanno (1)

Ploeg: Otte, Lambrecht (83' El Maimouni), Dellevoet, Nwadikwa, Degroodt, Teirlinckx, Diakhité (75' Pieyns), Aalhoul, Spanoghe (64' Bonanno), Van Belle, Nzinga

Za 16 maart