SK Londerzeel       Bocholter    Competitie

12 oktober 2019

KLSK - KFC SPARTA PETEGEM
SK Londerzeel Sparta Petegem

De eerste thuisoverzinning smaakt bijzonder zoet

We hebben er met zijn allen lang moeten op wachten en meer bepaald tot speeldag 12 om die eerste thuisoverwinning binnen te halen. De "oef" van opluchting was dan ook tot aan de kerk van Londerzeel te horen. Opponent Sparta Petegem, nochtans geen klein bier in 2de amateur, werd geklopt en op de overwinning, die gestalte kreeg in de eerste helft, viel niks af te dingen.

Naast zijn hele rits afwezigen wegens kwetsuur diende trainer Hilaerts ook nog Pieyns te missen wegens gele koorts. Spanoghe, terug uit schorsing, nam zijn plaats in en deed het uitstekend en zette zijn prestatie nog kracht bij met een heerlijk doelpunt. Meer kan je toch niet verlangen als coach. Enige minpunt is de derde gele kaart voor Van Belle, waardoor de coach volgende week niet kan uitpakken met zijn spitsenduo Van Belle-Nzinga.

De Spartanen werden van bij het begin van de match bij het nekvel gegrepen, een tactiek die vorige week op Harelbeke ook al zijn vruchten afwierp. Van den Bossche was meteen opgewarmd na een knappe één-twee beweging tussen Aalhoul en Teirlinckx. De Londerzeelse nummer 6 zag zijn schot gered door de bezoekende doelman. Aan de overzijde kwam Nwadikwa gevat tussen bij een voorzet van Vercouteren. Dellevoet zag zijn vrijschop overgaan. Het was slechts uitstel want het duo Lambrecht-Van Belle zorgde voor de assist en Nzinga trapte zijn 5de van het seizoen tegen de netten (1-0). Van Belle zorgde in minuut 35 voor zijn tweede assist van de middag. Hij legde een verre inworp van Degroodt panklaar voor Spanoghe die doelman Van den Bossche het nakijken gaf (2-0). Een schot van Bonanno werd in hoekschop gewerkt door Blancke. En Petegem ... het kwam, zoals het een echte killersploeg past, in de slotminuut van de eerste helft met zijn enige kans en Denouillet trapte een voorzet van Vercouteren tegen de netten (2-1).

Veel stevige duels in de tweede helft maar weinig echte kansen. De thuisploeg was gevaarlijk via Bonanno en Aalhoul. Van den Bossche redde met een schitterende zweefsprong de pegel van de Londerzeelse spelverdeler. Aan de overzijde redde Otte knap een schot van Joye. Wanneer "el capitan" Dellevoet in het slot van de wedstrijd mee oprukte en Nzinga diep stuurde werd hij onderuit geschoffeld door Stock. Scheidsrechter Dhont trok onmiddellijk rood. De daaropvolgende vrijschop van Dellevoet ging over. SK kwam niet meer in de problemen en pak daarmee een 6 op 6 in de 2de periode.

24' Nzinga (1-0)
35' Spanoghe (2-0)
45' Denouillet (2-1)

: Teirlinckx (1), Nwadikwa (1), Van Belle (3), Van den Bossche (1)

Ploeg: Otte, Lambrecht, Dellevoet, Nwadikwa, Degroodt, Teirlinckx, Aalhoul, Spanoghe (82' Van den Bossche), Bonanno (90' Criel), Van Belle (81' El Maimouni), Nzinga

Zaterdag 12 oktober
Bocholter 3-0 KVK Tienen
ASV Geel 2-0 Spouwen-Mopertingen
SP. Hasselt 2-1 K. Londerzeel SK.
Zondag 13 oktober
Olympia Wijgmaal 2-1 Berchem Sport