SK Londerzeel       Spouwen-Mopertingen    Competitie

KLSK - K FC EPPEGEM
SK Londerzeel KFC Eppegem

Deklat nekt de bezoekers

Een nipte zege met een doelpunt in de slotfase van Thomas Nzinga, waardoor SK afklokt op 22 punten, gekoppeld aan een 8ste plaats in het klassement. Vergeleken met enkele weken geleden toen SK nog kampeerde in de kelder van het klassement met een handvol punten. Inmiddels werd de remontada ingezet met een reeks mooie overwinningen. De winterstop kan beginnen met een goed gevoel.

Toch had SK het niet onder de markt tegen een stugge en bijwijlen goed voetballende neofiet. SK ontsnapte enkele keren aan een tegendoelpunt en de bezoekers hadden het vooral op de lat gemunt. SK diende door de schorsing van kapitein Dellevoet te schuiven in de verdediging waardoor Lambrecht naar links schoof en El Maimouni in de ploeg kwam.

Weinig kansen in de eerste helft waarbij het openingskwartier voor Eppegem was. Doelman Otte redding twee pogingen van Rijmenams (ex-SK). SK kon slechts diep in de eerste helft een eerste keer dreigen langs Teirlinckx en een poging van Nzinga belandde via Denys over de lat. Rust 0-0.

Trainer Hilaerts wisselde bij de rust El Maimouni voor extra aanvaller Djawadi. De eerste kans van de 2de helft was voor het duo Djawadi - Aalhoul. Bij een voorzet van Aalhoul was niemand op de goede plek om binnen te duwen. Bij het ingaan van het slotkwartier ontsnapte SK aan een achterstand wanneer Bell de onderkant van de lat trof en de bal opnieuw in het veld sprong. Leemans had nog een save in huis op een poging van Nzinga. Even later was er opnieuw Leemans op een nieuwe poging van Nzinga. Bij de derde keer was het wel raak. Nizinga verraste doelman Leemans (1-0). Even later trof Eppegem opnieuw de dwarsligger en werd het doelpunt op de rebound afgekeurd door de scheidsrechter.

85' Nzinga (1-0)

Pieyns (3), El Maimouni (1)

Ploeg: Otte, El Maimouni (46' Djawadi), Nwadikwa, Degroodt, Lambrecht, Teirlinckx, Pieyns, Bonanno (72' Spanoghe), Aalhoul (77' Van den Bossche), Van Belle, Nzinga.

Zaterdag 31 augustus
SP.Hasselt 20:00 K.VV.Vosselaar
Zondag 1 september
K.Londerzeel SK. 15:00 Spouwen-Mopertingen
R.Cappellen FC. 15:00 K.FC.Duffel
K.VK.Tienen 15:00 K.Diegem Sport
S.K. Pepingen-Halle 15:00 A.S.V.Geel
K.Olympia SC.Wijgmaal 15:00 SC.Eendracht Aalst
K.Bocholter VV. 15:00 Hoogstraten VV.
K.Berchem Sport 2004 15:00 RC Hades Kiewit Hasselt

PlaatsClubnaam Ptn